Dokusåpan Piratpartiet

OBS! Detta är bara for the lulz och inte menat negativt mot någon, jag tycker om er alla och hoppas ingen känner sig negativt utpekad på något sätt för det är inte min mening. Se detta som en hyllning till er alla! Ett tack till Isabella Lemoine för bollande av idéer.

Dokusåporna är ett faktum och detta är vissa politiker duktiga på att plocka upp. Gudrun Schyman är med i Lets Dans och det är nog ingen av oss som inte inser vilken publicitet det är. Piratpartiet är väl inte sämre vi eller hur, så det är dags att vi tar vår del av kakan när det är dags för alla dokusåpor att göra entré. Alla måste dra sitt strå till stacken helt enkelt. Därför följer en lista på vilka vi ska få in i diverse dokusåpor så att vi också kan synas lite i media, tänk på att det är för partiets skull så ni får helt enkelt stå ut!

Baren
Rick Falkvinge våran partiledare såklart! Sköta en bar i Stockholm skulle visa precis hur företagsam han är och dessutom skulle han ha kul på kuppen. Kunde ju inte vara bättre.

Big Brother
Det känns givet att skicka Västeråsaren Hanna Dönsberg. Den raveande, alternativa vegetarianen med stark ideologisk bakgrund. Hon är dynamit för att program som Big Brother och skulle kunna skapa stora rubriker.

Ensam mamma söker
Vad behöver en ensam mamma? Hon behöver en person som kan se till att hon mår bra och känner sig trygg. Vad vill vår butik-Johan? Ha boobs. Perfekt kombination!

Farmen
Hon gillar djur, hon är snäll och charmig, hon är inte rädd för att ta i lite. Anna Troberg såklart! Hela svenska folket skulle bli kär i henne på en sekund sen är valet klappat och klart.

Hål i väggen
Björn Odlund, Rickard Ohlsson och Jonatan Walck. Måste jag motivera det? For teh lulz såklart!

Idol
Mab är given. Erkänn att vi alla vill se honom mosa idoljuryn med ett enkelt ”Du har fel.” eller en utläggning om att deras subjektiva syn på musikskapande är begränsande för marknanden… osv. Om han kan sjunga hör inte hit men det antar jag att han kan, hur kan man ha en fangrupps dyrkan utan att kunna sjunga?

Kändisdjungeln
Den enda kändis vi har i partiet förutom Rick är Christian Engström så det får helt enkelt bli han. Han skulle nog få de flesta på fall och folket skulle bli kär i en sådan folklig politiker och rösta på att han fick stanna kvar och skapa rubriker länge.

Lyxfällan
Hit skulle vi antagligen behöva skicka hälften av partiets engagerade så vi struntar i det och tar och skickar iväg hela Sverige. Tänk er att sätta upp Sveriges stadskassa på en stor anslagstavla med tusenlappar. Vad går egentligen till transport, boende och skulder? Har vi verkligen råd med nöjen?

Mullvaden
Såpan där man ska klara av svåra utmaningar av olika slag och lista ut vem som mullvaden är. Även om han är mullvad eller inte är det så skulle ingen misstänka våran Gabriel Sjölund i vilket fall. Snäll och omtänksam skulle han vara mot alla, och dessutom kunna peka med hela handen i beslut.

Nannyakuten
När man har barn är det viktigt att kunna ta hand om dem. Speciellt när man själv måste sitta vid datorn 24/7. Därför är det bra för Sammy Nordström om han får vara med i Nannyaktuten så att han lär sig balansera sysslorna rätt. En nanny att ta hand om barnen, han tar hand om Piratpartiet. Perfekt.

Paradise Hotel
Vem skickar man inte om partiets badboy Beelzebjörn. Vad är egentligen hans agenda?! Det är det ingen som vet, ingen som vet…

Radio
Sitta i radio i flera timmar kräver olika typer av personligheter, både den lugna Jimmy Callin och den engagerande Jacob Dexe passar utmärkt. De skulle insistera på att bara spela open source-musik och diskutera ideologisk politik i timmar. En vecka med dem och hela Sverige skulle vara piratpartister. (Jo Piratradio finns redan och gör ett sjukt bra jobb, därför behöver de stanna kvar där och göra det bra jobbet och så sprider vi konceptet till media genom att vara med i dokusåpan också)

Riket
Ett i grund och botten väldigt manipulativt spel måste spelas, därför måste vi skicka Mikael Nilsson och Emma Andersson. De är ju inte ett dyft manipulativa! Nej, just därför. De tillsammans skulle medla sig ur varenda konflikt på två sekunder och efteråt skulle ingen inse varför de egentligen inte röstade ut dem som, just på grund av att de inte manipulerar, är det största hotet.

Robinson
Detta kanske inte verkar vara ett uppenbart val men Klara Tovhult är det. Hon skulle klara av det sociala spelet med galans och lyckas vara kvar länge, sen skulle hon lyckas med utmaningarna och det allra bästa, hon skulle få alla att må bra. Öns egna psykolog till alla så skulle svenska folket få se att Piratpartiet består av fina personer som vill väl.

Top Model
Klassisk skönhet med en asiatisk prägel skulle få alla andra blonda bimbos på fall. Att Eva Wei dessutom är otroligt smart och har grym integritet gör inte det hela sämre. Vacker och smart, alla kvinnor skulle vara så lyckliga. (Jag skulle välja att skicka Victoria Westberg men hon är för ung så hon får ställa upp nästa år istället, ännu en vacker skärpt kvinna inom partiet. Vi har massor av dem!)

Wild Kids
Isak Gerson och Gustav Nipe! De är skogstokiga och fullproppade med ideer (läs: hyss) och älskar utmaningar.

Kan ni komma på fler som behöver dra sitt strå till stacken och ställa upp i en dokusåpa så skriv det. Alla behövs för att vi ska få lite välförtjänt mediauppmärksamhet. (Det är omöjligt att få med alla jag tycker om på en sån här lista så alla jag inte nämnt, förlåt! Och alla jag nämnt som inte uppskattar att bli nämnda säger jag också förlåt till. Ännu en gång, det är en hyllning, inget annat!)

Annonser

28 kommentarer

 1. 09 januari 2010 den 2:18 f m

  Haha, jag skulle nog gilla att vara med i dokusåpan Mullvaden. Har dessutom för mig att jag sjungit ett gyckel med titeln ”Dokusåpor” back in the day. 4-stämmigt. Fast det gjorde jag förstås inte själv 🙂

 2. 09 januari 2010 den 2:20 f m

  […] This post was mentioned on Twitter by Gabriel Sjölund, Leffelini. Leffelini said: humor och piratpartiet, ett försök till länkkärlek och hyllningar: Dokusåpan Piratpartiet – http://bit.ly/7C6xTh […]

 3. 09 januari 2010 den 2:20 f m

  Tjae, du kan ju lura in mig i valfri dokusåpa, men annars förutsätter vi att jag gömmer mig i kulisserna.

  Jag är ju trots allt ljudtekniker och elektriker i grunden, även om jag själv ofta verkar ha missat att det är vad jag är 😉

 4. 09 januari 2010 den 2:39 f m

  Yay! Jag älskar att blanda drinkar!

 5. 09 januari 2010 den 7:06 f m

  […] en visionär i sin blogg och Opassande sammanfattar lite piratsnackisar. Tvivlaren är tillbaka och Marit fick mig att kikna av skratt i natt. Postat i We rebuild.EU, jag, kandidering, piratpartiet. […]

 6. maloki said,

  09 januari 2010 den 7:44 f m

  Du gav mig härliga lulz i natt sötnos! 🙂

 7. AquaVera said,

  09 januari 2010 den 9:21 f m

  Sen kan ju jag å andra gamla farbröder ( inga namn ) försöka komma med i det engelska programmet ” GRINGA GUBBAR” 🙂

 8. Eva said,

  09 januari 2010 den 9:21 f m

  I Lul’d! Och Vicky skulle göra sig bättre i Top Model än jag, som inte ens kan gå i högklackat ^^

 9. jacobdexe said,

  09 januari 2010 den 11:43 f m

  Radio för mig och Jimmy, i like!

 10. Isak Gerson said,

  09 januari 2010 den 12:29 e m

  Min erfarenhet av Ricks alkoholkunnande är bara positivt. Jag tror inte att mlg skulle tacka nej till en kvinna som ammar (Perellieffekten kan vi kalla det). Det Leffe skriver om Mattias är klockrent. Dexe är lite för mycket av en Spotifykille, men hans ideologiska diskussioner väger upp det helt. Jag hade inte vågat se Riket om vi skickade dit Mini och Emma. Eva och Victoria känns som givna alternativ till Top Model. Att jämföras med Nipe när det kommer till kreativa initiativ (läs hyss om ni vill) och utmaningssökande är en ära. I en av valberedningarna i Syd sas det om Nipe ”Det är som att ha sin egen 2000-talets Emil i Lönneberga.”.

 11. Beelzebjörn said,

  09 januari 2010 den 2:31 e m

  Hahaha…

  Du är bäst! ^^

 12. Victoria Westberg said,

  09 januari 2010 den 2:46 e m

  Jag gillar det! 😀 Fantastiskt bra postning. 😀

 13. Emil Isberg said,

  09 januari 2010 den 6:33 e m

  Hahaha. Så underbart fel och rätt samtidigt. 🙂

 14. Manen said,

  09 januari 2010 den 7:59 e m

  truly, for teh lulz!

  😀 😀 😀

 15. Mab said,

  10 januari 2010 den 3:54 f m

  Fantastiskt kul inlägg. Men om jag skulle vara med i Idol tror jag att jag skulle göra mig bättre i juryn än som deltagare. Och det är ju ändå juryn som är showen i det programmet…

 16. Olofb said,

  10 januari 2010 den 9:59 f m

  ❤ vilken rolig idé!!

 17. 10 januari 2010 den 10:19 f m

  Härlig läsning. *kul* själv tror jag att jag hakar på Robinsson. Bygga och göra fiskekrokar. Sedan skulle Klara få trösta mig. När jag får et Psykbryt säkert inom en timme eller två… *ler*
  Fast att få hänga i Ricks bar och bara vara, känns lockande.
  Jag hänger nog i kulliserna och kikar fram då och då. Där behövs en praktiker, som drar kabel och bär stativ, hämtar en glödlampa som får lysa på er alla.

 18. 10 januari 2010 den 1:20 e m

  […] ett utslag av härlig, självdistanserad humor har Leffelini på Grodorna Kokar gjort en översikt av vilka aktivister i Piratpartiet som skulle passa i vilka reality shows. Mycket humor, men också […]

 19. Andreas said,

  10 januari 2010 den 3:37 e m

  Roligt inlägg! Jag var nära att ställa upp i två av de nämnda såporna för ett antal år sedan, på begäran av såpornas respektive produktionsbolag. De gillade tanken på att ha med en överviktig norrländsk mensan, uppenbarligen. Men det blev inget av det. Jag hade inte råd att flyga ner till Stockholm för provfilmning, och samtidigt ville inte produktionsbolagen betala någon resa. Kanske lika bra, med tanke på hur mediabevakningen såg ut för de två såporna. 🙂

 20. gustav said,

  10 januari 2010 den 8:21 e m

  När jag såg wild kids första gången tänke jag, ”om jag hade varit lite yngre hade jag anmält mig dig”. Verkar hur kul som helst.

 21. Cosmolito said,

  10 januari 2010 den 8:46 e m

  Rick skulle nog platsa bättre i Big Brother! Eller kanske i nästnästa års storsuccé:Bordellen på TVSEX!

 22. 10 januari 2010 den 9:22 e m

  Väldigt, väldigt roligt! Jag undrade en kort stund vilken slags såpa jag skulle passa i, men jag vet fan inte, eftersom jag inte har tittat på TV på flera år, och kan ingenting om dokusåpor.

  Dock var jag på tal (på riktigt!) för den svenska upplagan av Sex Inspectors, Sexinspektörerna, och det stod till slut mellan mig och Johan Ekenberg. Men detblev Johan.

  Så jag får väl byta ut Olle Waller i ett framtida ”Fråga Calle” 🙂

 23. Leffelini said,

  10 januari 2010 den 9:38 e m

  Tack för kommentarerna allihopa! Detta är mitt mest lästa inlägg någonsin och mitt mest kommenterade, det är mycket internt men det är just internt jag tror vi behöver ett gott skratt då och då. Jag blir glad när jag får höra att jag lyckats 😀

 24. Anna Troberg said,

  11 januari 2010 den 3:22 e m

  Först blev jag ju lite förvånad över att inte bli utvald till Top Model ;-), men sedan insåg jag att jag faktiskt passar mycket bättre på Farmen. 😀

 25. Daniel Wijk said,

  15 januari 2010 den 12:06 f m

  Carl Johan Rehbinder: ”Fråga Calle” skulle iallafall jag vilja se 🙂

  Det behövs mer sexpositiva människor i detta samhällets offentlighet…

 26. 16 januari 2010 den 7:43 e m

  Haha…kul inlägg!

 27. 11 februari 2010 den 12:27 f m

  […] Det spelar ingen roll hur populärt Paradise Hotel är, det är verkligen inte något våra politiker ska syssla med. Partisåpan i Piratpartiet kan ni läsa mer om här […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: